Hovězí svíčková v arašídové kůrce s teplým salátem ze sojových klíčků recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
1 stroužek česnek
1 ks feferonka
25 g zázvor
1 svazek koriandr
1 ks limetka
1 ks šalotka
25 g arašídy
2 lžíce sojová omáčka
250 g hovězí svíčková
30 g arašídové máslo
150 g sojové kličky
2 ks mini-pak-choi
podle chuti
1 g sůl a pepř
2 lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

  1. Krok 1: Pec rozehřát na 160 stupnu obech vzduchu nebo 180 stupnu horni a spodni zar. Pak-Choi umyt a odstranit kmen. Listy oddelit od stonku a nejprve dat stranou. Stonky nakrajet na zhruba 0,5cm velke kousky. Nahrubo nasekat arasidy.

  2. Krok 2: Oloupat šalotku a cesnek a oboje nakrajet na drobne kostky. Oloupat zazvor a dopodrobna nasekat. Feferonku podelne rozpulit, odstranit stonku a jadro a nakrajet na drobne prouzky. Vymackat z limetky stavu. Umyt koriandr a dosucha vytrepat. Dat stranou spicky, lupinky oskubat a nahrubo nasekat stonky.

  3. Krok 3: 1 lzici rostlinneho oleje ohrat v panvi a v totozne arasidy spolecne s stonky pak-choi pri stredni teplote 3 minuty smazit. S trochu sojove omacky uhasit, koriandrove stonky a arasidove maslo podzvednout a nasledne Vse dohromady smichat do jedne pasty.

  4. Krok 4: Hovezi svickovou jednou kolem s pulkou lzickou soli a pulkou lzickou pepre dle libosti okorenit. Ohrat 2 lzice rostlinneho oleje v panvi a v totozne hovezi svickovou prudce opect z kazde strany 1 minutu.

  5. Krok 5: Hovezi svickovou polozit na plech pokryty pecicim papirem. Rovnomerne potrit hovezi svickovou s arasidovou pastou a nasledne totoznou na strednim rostu v predehrate troube 9 minut nechat vypect.

  6. Krok 6: Vlozit salotku, cesnek, zazvor a feferonku do jedne misky. Promichat Vse spolecne s 1 lzici limetkove stavy. Nasledne nechat volne pracovat do dalsiho pouziti.

  7. Krok 7: V panvi rozehrat 1 lzici rostlinneho oleje a v totozne zpenit sojove klicky 3 minuty na stredni teplote. Pridat nasledne pak choi listky, vyhasit Vse s zbylou sojovou omackou a nechat spadnout zhruba 1 minutu. Pak podmichat koariandrove listky.

  8. Krok 8: Pridat sojove klicky a pak choi do mistky s marinovanou salotkou a cesneku - pak Vse smichat. Vyndat hovezi svickovou z pece.

  9. Krok 9: Teplý sojovo-kličkovy salat podat do stred na talir. Hovezi svickovou podat nad totozny salat a ozdobit nasledne s špicky koriandru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!