Hovězí v černém pivu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 ks česnek
sůl
1 ks cibule
2 ks pórek
2 ks mrkev
mletý pepř
800 g hovězí maso
500 ml hovězí vývar
podle potřeby
slanina
tuk na smažení
hotová jíška
celerová nať
sterilované houby
černé pivo Guinness

Postup přípravy receptu

  1. Maso a zeleninu podle potřeby očistíme, zeleninu nakrájíme na kousky, maso na plátky.

  2. Maso orestujeme v hrnci v rozpáleném tuku z obou stran dohněda, aby se maso zatáhlo. Potom maso odložíme na talíř a v hrnci opražíme kolečka pórku, mrkve, prolisovaný česnek a celerovou nať (zhruba stejné množství natě jako pórku).

  3. Přidáme maso, přilijeme vývar a pivo, osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni asi hodinu a půl. Potom maso vyjmeme a vývar scedíme. Zeleninu dáme pryč a maso spolu se scezeným vývarem dáme zpět do hrnce.

  4. Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu v poměru 1:1, přidáme houby v poměru 2:1 se slaninou a podusíme.

  5. Když se všechna voda vydusí, přidáme k masu. Vše chvíli povaříme, zahustíme jíškou a podle chuti hovězí v černém pivu dochutíme.

  6. Hovězí v černém pivu podáváme s přílohou podle vlastního výběru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!