Hovězí ve šťávě s šalvějí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 dl olej
sůl
1 svazeček petrželka
2-3 ks rajče
600 g hovězí zadní
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a lehce naklepeme. Česnek oloupeme a nasekáme. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Šalvěj opláchneme.

  2. Do kastrolu nalijeme olej, na něj naskládáme plátky masa, posypeme je sekaným česnekem a petrželkou a na každý položíme půlku rajčete a 1-2 lístky šalvěje, pokapeme olejem a dusíme zvolna asi 2 hodiny.

  3. Podle potřeby maličko podlijeme vodou. Rajčata občas trochu zmáčkneme, aby pustila šťávu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!