Hrachová polévka s čerstvou mátou z mikrovlnky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
600 ml vývar
25 g máslo
450 g mléko
1 ks cibule
25 g hladká mouka
450 g mražený hrášek
mletý černý pepř
1 lžíce čerstvá máta
čerstvá máta

Postup přípravy receptu

  1. Do velké mísy vložíme máslo, cibuli nasekanou na drobno, hrášek a mátu. Zakryjeme a vaříme 8 minut na maximum. Po 4 minutách zamícháme. Potom přidáme horký vývar, sůl a pepř. Zakryjeme a vaříme dalších 5 minut

  2. Do malé misky vsypeme mouku a rozmícháme ji s mlékem. Mléko potom vmícháme do polévky

  3. Hrachovou polévku nalijeme do mixéru, případně použijeme tyčový mixér, a rozmixujeme dohladka. Polévku vrátíme do mísy, zakryjeme a vaříme ještě dalších 6 minut, v půlce vaření promícháme. Polévku na závěr dochutíme kořením

  4. Hrachovou polévku z mikrovlnky ozdobíme lístky máty a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!