Hrachová polévka trochu jinak recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
majoránka
1,5 l voda
pepř mletý
30 dkg hrách
hladká mouka
zelená petrželka
3 stroužky česnek prolisovaný
kořenová zelenina
sádlo na smažení
kousek masoxu

Postup přípravy receptu

  1. Hrách si den dopředu namočíme, druhý den ho propláchneme pod tekoucí vodou dáme vařit do trochu osolené vody přidáme koření: česnek, trošku pepře, majoránku, kousek masoxu a kořenovou zeleninu kterou si orestujeme na pánvičce a přidáme do hrášku a necháme vařit

  2. Po uvaření můžeme rozmixovat. Mezitím co bude polévka vařit připravíme světlou jíšku z mouky a sádla, kterou necháme zchladnout, přidáme rozkvedlané vejce, necháme povařit

  3. Nakonec hrachovou polévku zahustíme jíškou a přidáme zelenou petrželku

  4. Pokud by se vám hrachová polévka zdála moc hustá, můžete ji zředit vodou. Pro doplnění můžeme přidat osmažené žemle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!