Hráškový krém recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 500 g hrášek sůl 100 g máslo 1 dl smetana 100 g šalotka 200 g hrušky 1 dl bílé víno mletý bílý pepř 0,1 l zeleninový vývar 20 g třtinový cukr 1 balíček výhonky z hrášku
Postup Hráškový krém
Postup přípravy receptu
-
Šalotku očistíme a nakrájíme na jemno. Hrušky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky
Na polovině másla orestujeme na jemno nakrájenou šalotku, přidáme hrášek a zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu a povaříme asi 10 minut. V hrnci vše rozmixujeme, přidáme smetanu, dochutíme solí, mletým bílým pepřem a krátce prohřejeme
Na zbylém másle orestujeme oloupané nakrájené hrušky. Zasypeme je třtinovým cukrem, který necháme zkaramelizovat a zalijeme bílým vínem. Hrušky rozdělíme na talíře, přelijeme polévkou a posypeme čerstvými klíčky z hrášku
Hráškový krém podáváme buď jen tak nebo s pečivem podle chuti.