Hráškový krém recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

500 g hrášek
sůl
100 g máslo
1 dl smetana
100 g šalotka
200 g hrušky
1 dl bílé víno
mletý bílý pepř
0,1 l zeleninový vývar
20 g třtinový cukr
1 balíček výhonky z hrášku

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku očistíme a nakrájíme na jemno. Hrušky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky

  2. Na polovině másla orestujeme na jemno nakrájenou šalotku, přidáme hrášek a zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu a povaříme asi 10 minut. V hrnci vše rozmixujeme, přidáme smetanu, dochutíme solí, mletým bílým pepřem a krátce prohřejeme

  3. Na zbylém másle orestujeme oloupané nakrájené hrušky. Zasypeme je třtinovým cukrem, který necháme zkaramelizovat a zalijeme bílým vínem. Hrušky rozdělíme na talíře, přelijeme polévkou a posypeme čerstvými klíčky z hrášku

  4. Hráškový krém podáváme buď jen tak nebo s pečivem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!