Hruškový perník recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 ks vejce 1/2 hrnku máslo 1,5 lžíce kakao 1 ks citron 4 ks hrušky 50 - 70 g hořká čokoláda 2 hrnky polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva 1 hrnek třtinový cukr 2 lžičky perníkové koření
Postup Hruškový perník
Postup přípravy receptu
-
Hrušky oloupeme a zbavíme jadřince. Tři hrušky nastrouháme na hrubém struhadle, jednu hrušku nakrájíme na kostičky
Vejce důkladně vyšleháme s cukrem a rozpuštěným máslem. Postupně zašleháváme prosátou mouku, prášek do pečiva, perníkové koření, nastrouhanou citronovou kůru (z chemicky neošetřeného citronu) a kakao. Na závěr do těsta na hruškový perník vmícháme nastrouhané a nakrájené hrušky, nezapomene také na hořkou čokoládu, kterou jsme nasekali nadrobno
Těsto vlijeme na středně velký plech vyložený pečícím papírem a na 180 °C pečeme přibližně 30 minut
Po částečném vychladnutí hruškový perník nakrájíme a podáváme ke kávě i čaji jako sladké pohoštění. Těsto je velmi vláčné, voní po perníkovém koření a hrušky jsou v něm příjemným zpestřením.