Italský dort recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 150 g cukr 150 g máslo 3 ks bílky 3 ks žloutky 0.5 balíčku vanilkový cukr 100 g polohrubá mouka 1 lžička kypřící prášek 80 g strouhaná čokoláda 150 g lískové nebo vlašské ořechy poleva 50 g máslo 60 g čokoláda na vaření na ozdobu 0.2 l smetana ke šlehání 1 balíček ztužovač šlehačky 1 cl Cherry brandy na potření meruňkový džem
Postup Italský dort recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo, cukr, vanilkový cukr a žloutek utřeme do pěny. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, nastrouhanou čokoládu a ořechy. Nakonec lehce přimícháme sníh z bílků.
Těsto nalijeme do vymazané dortové formy a pečeme ve střední části trouby při 160°C asi 50 - 60minut.
Po vychladnutí dort rozkrojíme a potřeme meruňkovým džemem.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a celý dort polevou přelijeme.
Smetanu se ztužovačem vyšleháme do tuhé pěny, opatrně vmícháme cherry brandy a použijeme k nazdobení dortu.