Jahodový krém na piškotový korpus recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
3 ks vejce
125 ml mléko
1 hrnek jahody
1 balíček vanilkový cukr
1 lžíce polohrubá mouka
250 ml smetana ke šlehání
Postup Jahodový krém na piškotový korpus recept
Postup přípravy receptu
-
Mléko nalijeme do hrnku a vmícháme do něj vanilkový cukr a lžíci polohrubé mouky. Potom do směsi zašleháme 3 žloutky. Hrnek dáme vařit do vodní lázně a směs šleháme do zhoustnutí krému. Poté dáme hrnek s krémem vychladnout. Než krém vychladne, občas ho zamícháme.
Ušleháme tuhou šlehačku ze smetany a zamícháme ji do studeného krému společně s rozmačkanými jahodami.
Jahodový krém naneseme na piškotový korpus, potom moučník nakrájíme a podáváme.