Jemná špenátová omeleta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 ks cibule
50 g parmazán
1 lžíce petrželová nať
2 lžíce smetana na vaření
200 g čerstvý špenát
podle chuti
sůl
libeček
mletý černý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na oleji ji osmahneme dozlatova. Poté přidáme opraný špenát, promícháme, osolíme, opepříme a ochutíme libečkem. Špenát necháme podusit asi 4 - 5 minut, dokud nám nezavadne a přebytečná voda se neodpaří. Teplotu zmírníme.

  2. Do hrnečku rozklepneme celá vejce a pořádně je prošleháme se smetanou. Mírně osolíme a opepříme a nezapomeneme přidat nasekanou petrželku.

  3. Špenát na pánvi zalijeme vejci a necháme zapékat asi 5 minut, dokud není omeleta tuhá a zespodu dozlatova.

  4. Jemnou špenátovou omeletu nakonec posypeme parmazánem a dáme na pár minut zapéct pod gril.

  5. Jemnou špenátovou omeletu podáváme třeba jako teplou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!