Jemná špenátová omeleta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 1 ks cibule 50 g parmazán 1 lžíce petrželová nať 2 lžíce smetana na vaření 200 g čerstvý špenát podle chuti sůl libeček mletý černý pepř podle potřeby olivový olej
Postup Jemná špenátová omeleta recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na oleji ji osmahneme dozlatova. Poté přidáme opraný špenát, promícháme, osolíme, opepříme a ochutíme libečkem. Špenát necháme podusit asi 4 - 5 minut, dokud nám nezavadne a přebytečná voda se neodpaří. Teplotu zmírníme.
Do hrnečku rozklepneme celá vejce a pořádně je prošleháme se smetanou. Mírně osolíme a opepříme a nezapomeneme přidat nasekanou petrželku.
Špenát na pánvi zalijeme vejci a necháme zapékat asi 5 minut, dokud není omeleta tuhá a zespodu dozlatova.
Jemnou špenátovou omeletu nakonec posypeme parmazánem a dáme na pár minut zapéct pod gril.
Jemnou špenátovou omeletu podáváme třeba jako teplou večeři.