Jemná svíčková z králíka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks citron
1 ks králík
2 lžíce hladká mouka
250 ml Rama Cremefine na vaření
100 g slanina vcelku
1 ks Halali (menší sklenice)
100 kg Rama Creme Bonjour (máslová pochoutka)
podle chuti
sůl
podle potřeby
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Králíka prošpikujeme slaninou, vložíme do pekáčku na vrch rozprostřeme Halali, zalijeme rozpuštěnou Ramou a přiklopíme poklicí. Můžeme to dát hned do trouby, ale nejlepší je nechat králíka nejméně přes noc uležet.

  2. V troubě za občasného přelévání výpekem upečeme doměkka. Měkké maso vyjmeme a obereme z kostí. Výpek se zeleninou rozmixujeme a nalijeme do hrnce, přidáme v mléce rozmíchanou mouku a necháme 15 minut povařit. Nakonec zjemníme smetanou, podle chuti přidáme sůl nebo citronovou šťávu. Vložíme obrané maso a prohřejeme.

  3. Jemnou svíčkovou z králíka podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem. Zdobíme ušlehanou šlehačkou a brusinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!