Jemné mléčné řezy recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 3 ks vejce 100 g máslo 2 lžíce kakao 1/2 lžičky prášek do pečiva 250 g tvaroh 4 lžíce cukr krupice 6 lžic cukr moučka 2 lžíce vanilkový cukr 180 g zakysaná smetana 5 lžic polohrubá mouka
Postup Jemné mléčné řezy
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Můžeme si pomoci šlehačem, korpus na mléčné řezy pak bude více nadýchaný. Přidáme lžici oleje a prosátou mouku s práškem do pečiva. Vyšleháme hladké kakaové těsto
Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a uhladíme. Tenkou vrstvu těsta pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut
Mezitím si připravíme krém. Máslo vyšleháme s oběma cukry do pěny
Přidáme tvaroh, zakysanou smetanu a znovu ušleháme, vznikne nám hladký mléčný krém
Upečený korpus necháme pořádně vychladnout. Korpus rozřízneme na polovinu
Obě poloviny opatrně stáhneme z pečícího papíru. Jjednu polovinu potřeme krémem a pečlivě uhladíme. Přikryjeme druhým plátem těsta a jemné mléčné řezy uložíme alespoň na 3 - 4 hodiny do chladu ztuhnout
Jemné mléčné řezy nakrájíme na obdélníčky a podáváme. Jsou dobré na snídani, svačinu a jen tak na chuť.