Jemné perníčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 150 g máslo 1 ks citron mandle 4 ks hřebíček 200 g med 300 g cukr moučka 2 lžičky mletá skořice 600 g hladká mouka 2 lžičky jedlá soda čokoládová poleva oříšky
Postup Jemné perníčky recept
Postup přípravy receptu
-
Mletý hřebíček rozdrtíme nebo umeleme. Citron důkladně omyjeme, osušíme a nastrouháme z něj kůru. Na desce smícháme mouku s cukrem, jedlou sodou, skořicí, hřebíčkem a citronovou kůrou. Do středu uděláme důlek a vlijeme do něj med. Přidáme změklé máslo, vejce a vypracujeme.
Vložíme těsto do fólie a necháme odpočinout do druhého dne v lednici.
Druhý den perníkové těsto rozválíme na plát silný asi 5 mm a vykrajujeme z něj libovolné tvary. Jemné perníčky vyrovnáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě. Perníčky pečeme 10 - 15 minut. Pak je necháme vychladnout.
Vychlazené jemné perníčky můžeme přelít čokoládou a zdobit mandlemi nebo ořechy.