Jemný domácí rajčatový kečup recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 70 g cukr 1 lžička sůl 1 kg rajčata 1 ks cibule 60 ml voda 2 ks jablka 5 ks hřebíček 3 ks bobkový list 5 kuliček nové koření 60 ml jablečný ocet 1 špetka mletá skořice 5 kuliček celý pepř
Postup Jemný domácí rajčatový kečup
Postup přípravy receptu
-
Rajčata, jablka a cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Vložíme do hrnce, podlijeme vodou a octem, přidáme sůl a cukr a veškeré koření
Vaříme na mírném stupni asi hodinu a občas směs promícháme. Poté vyjmeme z hrnce bobkový list, hřebíček, pepř i nové koření. Vše rozmixujeme dohladka a pokud chceme mít kečup doopravdy hladký, ještě kečup propasírujeme
Sklenice, ve kterých budeme kečup skladovat, vyvaříme horkou vodou. Poté je naplníme, uzavřeme a dnem vzhůru necháme odstát do vychladnutí
Jemný domácí rajčatový kečup používáme podle naší chuti k dochucení různých pokrmů
Zdroj: www.akademiekvality.cz