Jemný meruňkový moučník s mascarpone recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 180 g cukr 1 špetka sůl 3 ks vejce 90 g máslo 2 hrstě meruňky 250 g mascarpone 150 g hladká mouka 1 lžička citronová kůra 300 g polohrubá mouka tuk na vymazání 1 balíček kypřící prášek do pečiva 200 ml plnotučné mléko mouka na vysypání
Postup Jemný meruňkový moučník s mascarpone
Postup přípravy receptu
-
Čisté meruňky překrájíme na kousky. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Formu s průměrem 24 - 26 cm vymažeme tukem a vysypeme strouhankou nebo moukou
V míse rozšleháme vejce o pokojové teplotě s cukrem do světlé pěny. Už do světlé pěny přišleháme rozpuštěné máslo, mléko, mascarpone a nastrouhanou citronovou kůru. Přimícháme prosáté mouky s práškem do pečiva a špetkou soli
Těsto uhladíme ve formě a posypeme meruňkami, které předem obalíme ve vanilkovém cukru. Pečeme prvních 20 minut, poté teplotu snížíme na 160 °C a dopékáme dozlatova. Vychlazený moučník posypeme cukrem moučka nebo dozdobíme podle chuti
Jemný meruňkový moučník s mascarpone zachutná u kávy i u čaje.