Jemný meruňkový moučník s mascarpone recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

180 g cukr
1 špetka sůl
3 ks vejce
90 g máslo
2 hrstě meruňky
250 g mascarpone
150 g hladká mouka
1 lžička citronová kůra
300 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 balíček kypřící prášek do pečiva
200 ml plnotučné mléko
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Čisté meruňky překrájíme na kousky. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Formu s průměrem 24 - 26 cm vymažeme tukem a vysypeme strouhankou nebo moukou

  2. V míse rozšleháme vejce o pokojové teplotě s cukrem do světlé pěny. Už do světlé pěny přišleháme rozpuštěné máslo, mléko, mascarpone a nastrouhanou citronovou kůru. Přimícháme prosáté mouky s práškem do pečiva a špetkou soli

  3. Těsto uhladíme ve formě a posypeme meruňkami, které předem obalíme ve vanilkovém cukru. Pečeme prvních 20 minut, poté teplotu snížíme na 160 °C a dopékáme dozlatova. Vychlazený moučník posypeme cukrem moučka nebo dozdobíme podle chuti

  4. Jemný meruňkový moučník s mascarpone zachutná u kávy i u čaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!