Jemný sojový guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 2 lžičky mouka 5-6 ks houby 1 ks zelená paprika 1-2 lžičky mletá sladká paprika 5 kapek ovocný ocet 0 balení extrudovaná soja podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby olivový olej
Postup Jemný sojový guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Středně velkou cibuli nakrájíme nadrobno. Asi 5 - 6 hříbků nebo žampionů či jiných hub a zelenou papriku nakrájíme na kousky.
Cibuli osmahneme na olivovém oleji. Poté přihodíme nakrájenou zelenou papriku a houby. Vařečkou odhalíme asi třetinu dna hrnce a přisypeme 1 až 2 lžičky mleté sladké papriky. Rychle opražíme a zalijeme asi 2 dl vody. Přidáme sůl, kmín a půl pytlíku extrudované soji a vaříme 30 minut. Průběžně kontrolujeme stav vody a podléváme.
Před dovařením přidáme do sojového guláše studenou vodu, aby se upravil konečný objem. Přisypeme ještě 1 až 2 lžičky mouky, rozmícháme a necháme provařit. Sojový guláš dochutíme solí, cca 5 kapkami ovocného octa a popřípadě pepřem. Kdo má rád ostřejší, může použít na dochucení česnek, majoránku, chilli nebo jiné koření podle chuti.
Jemný sojový guláš můžeme podávat s knedlíkem nebo těstovinami.