Jemný sojový guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 lžičky mouka
5-6 ks houby
1 ks zelená paprika
1-2 lžičky mletá sladká paprika
5 kapek ovocný ocet
0 balení extrudovaná soja
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Středně velkou cibuli nakrájíme nadrobno. Asi 5 - 6 hříbků nebo žampionů či jiných hub a zelenou papriku nakrájíme na kousky.

  2. Cibuli osmahneme na olivovém oleji. Poté přihodíme nakrájenou zelenou papriku a houby. Vařečkou odhalíme asi třetinu dna hrnce a přisypeme 1 až 2 lžičky mleté sladké papriky. Rychle opražíme a zalijeme asi 2 dl vody. Přidáme sůl, kmín a půl pytlíku extrudované soji a vaříme 30 minut. Průběžně kontrolujeme stav vody a podléváme.

  3. Před dovařením přidáme do sojového guláše studenou vodu, aby se upravil konečný objem. Přisypeme ještě 1 až 2 lžičky mouky, rozmícháme a necháme provařit. Sojový guláš dochutíme solí, cca 5 kapkami ovocného octa a popřípadě pepřem. Kdo má rád ostřejší, může použít na dochucení česnek, majoránku, chilli nebo jiné koření podle chuti.

  4. Jemný sojový guláš můžeme podávat s knedlíkem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!