Jemný sýrový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
5 ks vejce
90 g máslo
180 g sýr
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Máslo rozehřejeme.

  2. Do rozehřátého másla zašleháme žloutky a zahříváme je půl minuty, pak přidáme strouhaný sýr, vhodný je čedar nebo ementál, přidáme sůl, pepř zahříváme, až směs zhoustne. Do takto připravené směsi vmícháme sníh z 1 bílku. Směs necháme vychladnout.

  3. Do vychladlé směsi vmícháme sníh z ostatních bílků. Sýrovou hmotou naplníme 4 malé ohnivzdorné mističky. Jemný sýrový nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně půl hodiny.

  4. Upečený jemný sýrový nákyp ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!