Kachna na červeném víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
1 ks cibule
1 ks kachna
2 ks hřebíček
1 lžička cukr krupice
1 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
150 ml červené víno
rajský protlak
1 lžička mletá sladká paprika
1 kostka slepičí bujon

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 220°C.

  2. Kachnu očistíme, omyjeme, osušíme a nasolíme.

  3. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na pánvi ji vyškvaříme. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme.

  4. Kachnu dáme na pekáč, přelijeme vyškvařenou slaninou, dáme do trouby a upečeme do růžova.

  5. Vyjmeme z trouby, přidáme koření, nakrájenou cibuli a podlijeme vývarem. Zvolna dusíme pod pokličkou, podléváme vývarem a vínem. Před koncem přidáme rajský protlak.

  6. Měkké maso vyjmeme, odstraníme koření, šťávu prolisujeme, přidáme mletou papriku a špetku cukru.

  7. Kachna na červeném víně nejlépe chutná s bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!