Kachna na červeném víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g slanina 1 ks cibule 1 ks kachna 2 ks hřebíček 1 lžička cukr krupice 1 ks bobkový list 4 kuličky nové koření 150 ml červené víno rajský protlak 1 lžička mletá sladká paprika 1 kostka slepičí bujon
Postup Kachna na červeném víně recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 220°C.
Kachnu očistíme, omyjeme, osušíme a nasolíme.
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na pánvi ji vyškvaříme. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme.
Kachnu dáme na pekáč, přelijeme vyškvařenou slaninou, dáme do trouby a upečeme do růžova.
Vyjmeme z trouby, přidáme koření, nakrájenou cibuli a podlijeme vývarem. Zvolna dusíme pod pokličkou, podléváme vývarem a vínem. Před koncem přidáme rajský protlak.
Měkké maso vyjmeme, odstraníme koření, šťávu prolisujeme, přidáme mletou papriku a špetku cukru.
Kachna na červeném víně nejlépe chutná s bramborovým knedlíkem.