Kachna na medu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce solamyl
1 ks kachna
3 lžíce med
2 lžíce sójová omáčka
0.5 lžičky mletý zázvor
1 hrneček drůbeží vývar
2 lžíce dezertní víno
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou kachnu osolíme a vložíme na pekáč, podlijeme vývarem a dáme do trouby péct. Asi za hodinu podlijeme kachnu sojovou omáčku, dezertním vínem a přidáme mletý zázvor. Přikryjeme a občas poléváme sosem z pekáče.

  2. Za další hodinu je kachna skoro měkká, přidáme med a kachnu dopečeme doměkka.

  3. Upečenou kachnu na medu vyjmeme a nakrájíme na porce. Šťávu z pekáče zahustíme škrobem a povaříme asi 1 minutu. Maso polijeme šťávou a podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!