Kachna se slaninou na divoko recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg slanina
12 dkg cibule
0.5 ks citron
1 ks kachna
3 ks jalovčinky
0.2 l červené víno
2 lžíce hladká mouka
podle chuti
cukr
sůl
divoké koření
podle potřeby
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu osolíme, protkneme částí slaniny a vložíme do pekáče, v němž jsme na zbylé slanině zpěnili nadrobno nakrájenou cibuli. Koření utlučeme nebo umeleme a prolisujeme na kachnu, podlijeme vývarem a pečeme v troubě doměkka.

  2. Potom maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme zředěným vývarem a povaříme, až se tuk oddělí od šťávy. Omáčku dochutíme cukrem, červeným vínem a citronovou šťávou vymačkanou z půlky citronu.

  3. Kachnu se slaninou na divoko podáváme s houskovým knedlíkem a červeným zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!