Karbanátky s jarní cibulkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 2 ks vejce strouhanka 1 svazeček petrželka 3 ks rajče 6 lžic olivový olej 1 lžíce sójová omáčka 1 ks jarní cibulka 200 g sterilovaný hrášek 600 g mleté telecí maso mletý černý pepř 1 hrnek bílé suché víno
Postup Karbanátky s jarní cibulkou recept
Postup přípravy receptu
-
Mladou cibulku s česnekem a petrželkou najemno nasekáme a dáme do mísy. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hrášek otevřeme a scedíme. Přidáme jej do mísy k cibulce spolu s rajčaty. Do směsi přidáme mleté maso, sójovou omáčku, vejce a kořeníme solí a pepřem.
Opatrně mícháme, aby se hrášek nerozmačkal. Případně jej dáme nakonec. Do hmoty podle potřeby vmícháme strouhanku, aby směs nebyla příliš řídká ani hustá.
Z masové hmoty vytvarujeme 6 placek, které obalíme ve strouhance. Karbanátky s jarní cibulkou zvolna smažíme v rozehřátém olivovém oleji z obou stran dozlatova. Ke konci je zalijeme bílým vínem. Jakmile se víno vypaří, přilijeme vařící vodu a dopečeme.
Karbanátky s jarní cibulkou podáváme s bramborovou kaší nebo jen salátem.