Karbanátky s jarní cibulkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
2 ks vejce
strouhanka
1 svazeček petrželka
3 ks rajče
6 lžic olivový olej
1 lžíce sójová omáčka
1 ks jarní cibulka
200 g sterilovaný hrášek
600 g mleté telecí maso
mletý černý pepř
1 hrnek bílé suché víno

Postup přípravy receptu

  1. Mladou cibulku s česnekem a petrželkou najemno nasekáme a dáme do mísy. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hrášek otevřeme a scedíme. Přidáme jej do mísy k cibulce spolu s rajčaty. Do směsi přidáme mleté maso, sójovou omáčku, vejce a kořeníme solí a pepřem.

  2. Opatrně mícháme, aby se hrášek nerozmačkal. Případně jej dáme nakonec. Do hmoty podle potřeby vmícháme strouhanku, aby směs nebyla příliš řídká ani hustá.

  3. Z masové hmoty vytvarujeme 6 placek, které obalíme ve strouhance. Karbanátky s jarní cibulkou zvolna smažíme v rozehřátém olivovém oleji z obou stran dozlatova. Ke konci je zalijeme bílým vínem. Jakmile se víno vypaří, přilijeme vařící vodu a dopečeme.

  4. Karbanátky s jarní cibulkou podáváme s bramborovou kaší nebo jen salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!