Karbanátky s květákem a sýrem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 1 ks květák 200 g sýr 2 kostky masox 500 g mleté maso podle potřeby sůl strouhanka olej na smažení na obalení strouhanka podle chuti mletý pepř
Postup Karbanátky s květákem a sýrem recept
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme ho ve vodě s kostkami masoxu. Když je květák měkký, přecedíme ho přes síto a necháme vykapat.
Květák si přendáme do mísy a rozšťoucháme ho. Dále přidáme mleté maso, nastrouhaný sýr a vejce. Směs osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme, nejlépe rukama. Pokud je hmota příliš řídká, přidáme strouhanku. Hmotu necháme v lednici asi 40 minut odpočinout.
Namočenýma rukama z připravené hmoty vytvarujeme karbanátky, které obalíme v klasickém trojobalu - mouka, vejce, strouhanka. Karbanátky osmažíme z obou stran a pak je položíme na ubrousek, který vsákne přebytečný tuk.
Karbanátky s květákem a sýrem podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.