Karbanátky s květákem a sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 ks květák
200 g sýr
2 kostky masox
500 g mleté maso
podle potřeby
sůl
strouhanka
olej na smažení
na obalení
strouhanka
podle chuti
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky a uvaříme ho ve vodě s kostkami masoxu. Když je květák měkký, přecedíme ho přes síto a necháme vykapat.

  2. Květák si přendáme do mísy a rozšťoucháme ho. Dále přidáme mleté maso, nastrouhaný sýr a vejce. Směs osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme, nejlépe rukama. Pokud je hmota příliš řídká, přidáme strouhanku. Hmotu necháme v lednici asi 40 minut odpočinout.

  3. Namočenýma rukama z připravené hmoty vytvarujeme karbanátky, které obalíme v klasickém trojobalu - mouka, vejce, strouhanka. Karbanátky osmažíme z obou stran a pak je položíme na ubrousek, který vsákne přebytečný tuk.

  4. Karbanátky s květákem a sýrem podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!