Karbanátky se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 balíček koření na mleté maso
1 balíček mleté maso
0.5 balíčku mražená zelenina
podle chuti
sůl
trojobal
3 ks vejce
strouhanka
hladká mouka
příloha
800 g brambory
4 ks rajče
1 ks salátová okurka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso osolíme a podle chuti doplníme kořením na mleté maso. Přidáme oloupanou a na jemné kostičky nakrájenou cibuli, přisypeme i půl balíčku zeleniny. Vše dobře promícháme.

  2. Karbanátky obalíme v klasickém trojobalu - hladká mouka, vejce a strouhanka.

  3. Karbanátky se zeleninou osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

  4. Během přípravy si v osolené vodě uvaříme oloupané a na kostky nakrájené brambory. Rajčata a okurku očistíme a také nakrájíme.

  5. K usmaženým zeleninovým karbanátkům podáváme právě vařené brambory a zeleninu, ze které můžeme připravit i salát - vše podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!