Karbanátky z ryb recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina 3 ks žloutek 1 ks cibule 1 ks citron 1 kg ryby olej na smažení mletý černý pepř podle chuti sůl sardelová pasta na obalení strouhanka
Postup Karbanátky z ryb recept
Postup přípravy receptu
-
Ryby zbavíme hlav, ploutví, páteří a velkých kostí. Maso dvakrát důkladně umeleme. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na nudličky a na suché pánvi je spolu s cibulí opečeme.
Citron důkladně omyjeme horkou vodou. Kůru z něj nastrouháme a šťávu vymačkáme.
Umleté maso smícháme se žloutky, solí, strouhankou, nudličkami slaniny a cibule. Směs podle chuti opepříme, přidáme trochu sardelové pasty, šťávu a nastrouhanou kůru z citronu. Vše promícháme.
Z těsta tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji.
Karbanátky z ryb podáváme jako běžné karbanátky - s kaší, brambory.