Karbanátky z ryb recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
3 ks žloutek
1 ks cibule
1 ks citron
1 kg ryby
olej na smažení
mletý černý pepř
podle chuti
sůl
sardelová pasta
na obalení
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Ryby zbavíme hlav, ploutví, páteří a velkých kostí. Maso dvakrát důkladně umeleme. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na nudličky a na suché pánvi je spolu s cibulí opečeme.

  2. Citron důkladně omyjeme horkou vodou. Kůru z něj nastrouháme a šťávu vymačkáme.

  3. Umleté maso smícháme se žloutky, solí, strouhankou, nudličkami slaniny a cibule. Směs podle chuti opepříme, přidáme trochu sardelové pasty, šťávu a nastrouhanou kůru z citronu. Vše promícháme.

  4. Z těsta tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji.

  5. Karbanátky z ryb podáváme jako běžné karbanátky - s kaší, brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!