Kotlety Kazachstán recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
3 lžíce olej
sůl
ocet
3 lžíce sekaná petrželka
2 lžíce citronová šťáva
14 ks sušené švestky
4 plátky vepřová kotleta
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Švestky namočíme přes noc do octa. Druhý den je vyndáme a dáme do vody. Přivedeme je k varu a vaříme asi 5 minut. Švestky i s vodou dáme do elektrického mixéru, přidáme česnek a petrželku a dobře rozmixujeme.

  2. Kotlety osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji je orestujeme. Kotlety vyjmeme a uložíme v teple.

  3. Švestkový základ nalijeme do pánve, přidáme sůl s pepřem, přivedeme k varu. Příkon snížíme na minimum a přidáme citronovou šťávu. Zamícháme a vaříme zhruba 3 minuty. Omáčku nalijeme na kotlety a podáváme.

  4. Příloha: opékané brambory, hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!