Kotlety s česnekem a rozmarýnem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vepřové kotlety
marináda
2 stroužky česnek
olej
2 lžíce rozmarýn
1 lžička drcený pepř
citronová šťáva
1 lžička drcený fenykl

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety omyjeme, osušíme, na krajích nařízneme a zlehka naklepeme. Připravíme si marinádu. Rozmarýn nakrájíme nahrubo a smícháme s drceným pepřem, drceným fenyklovým semínkem, citronovou šťávou a olejem.

  2. Kotlety potřeme z obou stran připravenou marinádou a naskládáme je do skleněné nádoby. Na povrch položíme plátky česneku a maso necháme nejlépe 3 hodiny odležet.

  3. Kotlety s česnekem a rozmarýnem osolíme a grilujeme 4 minuty. Pak je potřeme zbylou marinádou, obrátíme a opékáme ještě přibližně 5 minut, až bude maso propečené u kosti.

  4. Kotlety s česnekem a rozmarýnem podáváme s opečeným bramborem nebo chlebem a spoustou zeleniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!