Králík s uzeným sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
3 ks cibule
1 lžička kmín
1 ks králík
0 lžiček muškátový květ
0 l smetana (30%)
8 dkg uzený jihočeský blok sýr
podle potřeby
voda na podlití
vepřové sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Větší pekáč vymažeme sádlem a na dno vysypeme na kolečka nakrájenou cibuli, množstvím nešetříme.

  2. Na cibuli vložíme osolené, pokmínované a muškátovým květem okořeněné porce králíka a vše lehce podlijeme vodou. Pekáč přiklopíme a dáme do trouby, aby se maso zpočátku dusilo a cibule se rozvařila. Podle potřeby podléváme vodou. Když je králík měkký, pekáč odklopíme a maso již pozvolna za občasného podlévání dopékáme. Jakmile začne povrch zlátnout, zalijeme maso 30 % smetanou. Počkáme, až se pěkně propojí se štávou a pak posypeme nastrouhaným jihočeským uzeným bločkem. Králíka s uzeným sýrem necháme zapéct dozlatova.

  3. Jednotlivé porce králíka s uzeným sýrem podáváme s bramborovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!