Křepelčí salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr moučka
4-6 lžic olivový olej
1 lžíce plnotučná hořčice
2 lžíce citronová šťáva
1 plátek tvrdý sýr
12 ks křepelčí vejce
1 miska směs míchaných salátů
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Křepelčí vejce uvaříme (5 minut), pak je vychladíme a oloupeme.

  2. Omytý a okapaný salát (směs salátů - endivie, ledový, římský a jiné druhy) natrháme na kousky a rozdělíme do připravených misek.

  3. Připravíme si zálivku. V misce rozmícháme hořčici s cukrem, solí a pepřem, přidáme citronovou šťávu. Nakonec po lžičkách zašleháme olej. Zálivku můžeme ještě dochutit podle sebe.

  4. K salátu přidáme na poloviny nakrájená křepelčí vajíčka. Křepelčí salát přelijeme zálivkou a dozdobíme hrubším plátkem oblíbeného tvrdého sýra (asi 5 mm), který nakrájíme na kostičky nebo z něj vykrájíme formičkou srdíčka.

  5. Takto připravený křepelčí salát podáváme s tousty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!