Krevetový salát s čekankou a dresingem z pomeranče a vlašských ořechů recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- cukr sůl 1 ks pomeranč 2 - 3 hlávky čekanka citronová šťáva chilli koření 6 ks vlašské ořechy mletý černý pepř 100 g créme fraiche 160 g tygří krevety Nordsee 100 g jogurt (1,5% tuku)
Postup Krevetový salát s čekankou a dresingem z pomeranče a vlašských ořechů
Postup přípravy receptu
-
Omyjeme hlávky čekanky. Ponecháme si z ní jeden list na dekoraci každé porce, zbytek nakrájíme na plátky asi 1 cm široké. Pokapeme citronovou šťávou, abychom předešli zhnědnutí
Pomeranč oloupeme a odstraníme z něj bílou dřeň. Opatrně rozdělíme na dílky, jeden dílek na každou porci si odložíme na dekoraci, ze zbytku vymačkáme šťávu do sklenice. Na dekoraci každé porce si též ponecháme jednu polovinu ořechu, zbytek nahrubo nakrájíme
Nakrájené ořechy, pomerančovou šťávu, jogurt a créme fraiche smícháme do dresinku, dochutíme pikantním kořením. Poté vmícháme uvařené a oloupané krevety a nakrájenou čekanku. Nakonec opatrně vmícháme odšťavněné dílky pomeranče
Krevetový salát podáváme ve skleněných miskách či na středně velkých talířích ozdobených polovinou ořechu, dílkem pomeranče a čekankovým listem
Zdroj: nordsee.cz
Foto: Thinkstock.com