Krůtí maso na moravance recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks smetana vegeta 2 sklenice moravanka 1 kelímek kysaná smetana 1 ks krůtí stehno podle potřeby 15 dkg slanina
Postup Krůtí maso na moravance recept
Postup přípravy receptu
-
Větší krůtí stehno dáme do pekáče. Osolíme, lehce posypeme kmínem, poklademe plátky slaniny a podlijeme.
Kuřecí stehno upečeme doměkka. Pak vyndáme maso a do výpeku dáme obě malé sklenice moravanky bez nálevu. Kdo nechce ostřejší, může ji propláchnout. Přidáme trochu hladké mouky, smetanu a necháme asi 20 minut povařit, až moravanka změkne, ale nemusí být úplně měkká. Omáčku ochutíme solí a vegetou podle potřeby. Nakonec přidáme zakysanou smetanu. Do omáčky vložíme prohřát maso.
Krůtí maso na moravance podáváme s knedlíkem.