Krůtí plátky s petrželkovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks cibule 1 kelímek smetana 1 lžíce hladká mouka 1 kostka zeleninový bujón 1 svazek čerstvá petrželka mletý černý pepř 1 kg krůtí prsa
Postup Krůtí plátky s petrželkovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Osolíme, lehce opepříme a opečeme z obou stran dozlatova. Maso dáme do misky a udržujeme v teple.
Na vysmahnutém oleji orestujeme pokrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a uděláme jíšku. Přilijeme 200 ml studené vody a přivedeme k varu.
Ochutíme kostkou bujonu a bílým pepřem. Poté vložíme posekanou zelenou petrželku, rozmixujeme ponorným mixérem a přilijeme smetanu.
Krůtí plátky s petrželkovou omáčkou podáváme s rýží.