Krůtí prsa na fazolovém ragú recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 40 g máslo 300 g šunka 150 g cibule 250 g rajče 100 g mrkev 50 g petržel 500 g fazole 200 g šalotka 200 g kukuřice 200 g zelená kapie 2 ks krůtí prsa 1 dl červené kvalitní víno podle chuti česnek sůl petrželka majoránka pažitka mletý pepř
Postup Krůtí prsa na fazolovém ragú recept
Postup přípravy receptu
-
Osolená, opepřená a majoránkou posypaná prsa pečeme na víně, nakrájené zelenině, cibuli a česneku. Prsa pečeme za častého přelévání vypečenou šťávou a podlévání vínem. Po upečení nakrájíme maso na tenké plátky.
Mezitím z uvařených fazolí, na kostičky nakrájené spařené oloupané papriky, šunky, rajčat, kukuřice a na másle osmahnuté šalotky, podlité vínem, uvaříme ragú. Nakonec ragú posypeme jemně nakrájenou pažitkou a petrželkou.
Hotové fazolové ragú poklademe plátky prsou a jako přílohu podáváme bramborové pyré, zjemněné žloutky a posypané pažitkou.