Kuře Marengo recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 3 lžíce olej sůl 20 g máslo 1 lžíce petrželka majoránka 2 ks rajče 1 ks kuře 1 lžíce rajčatový protlak 10 ks šalotka 12 ks žampiony 2 dl bílé víno 2 dl telecí vývar 20 ks černé olivy mletý černý pepř
Postup Kuře Marengo recept
Postup přípravy receptu
-
Kuře naporcujeme. Rajčata nařízneme, spaříme a oloupeme. Nakrájíme je na kousky. Česnek očistíme a rozdrtíme. Malé cibulky a žampiony oloupeme a očistíme.
V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme porce kuřete. Pak je vyjmeme a na výpeku osmažíme česnek, rajčatový protlak. Směs zalijeme vínem a vývarem. Přidáme rajčata, kuřecí maso, podle chuti sůl, pepř a majoránku. Kuře Marengo přikryjeme poklicí a na mírném ohni dusíme.
Stranou si na másle osmažíme žampiony a cibulky. Pak přidáme odpeckované olivy. Tuto zeleninovou směs přidáme asi půl hodiny před koncem dušení ke kuřeti.
Hotové kuře Marengo podáváme s vařenými brambory nebo rýží. Záleží ale na chuti.