Kuře Marengo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
3 lžíce olej
sůl
20 g máslo
1 lžíce petrželka
majoránka
2 ks rajče
1 ks kuře
1 lžíce rajčatový protlak
10 ks šalotka
12 ks žampiony
2 dl bílé víno
2 dl telecí vývar
20 ks černé olivy
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme. Rajčata nařízneme, spaříme a oloupeme. Nakrájíme je na kousky. Česnek očistíme a rozdrtíme. Malé cibulky a žampiony oloupeme a očistíme.

  2. V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme porce kuřete. Pak je vyjmeme a na výpeku osmažíme česnek, rajčatový protlak. Směs zalijeme vínem a vývarem. Přidáme rajčata, kuřecí maso, podle chuti sůl, pepř a majoránku. Kuře Marengo přikryjeme poklicí a na mírném ohni dusíme.

  3. Stranou si na másle osmažíme žampiony a cibulky. Pak přidáme odpeckované olivy. Tuto zeleninovou směs přidáme asi půl hodiny před koncem dušení ke kuřeti.

  4. Hotové kuře Marengo podáváme s vařenými brambory nebo rýží. Záleží ale na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!