Kuře Marianne recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
30 g máslo
4 snítky petrželka
1 hrst pažitka
1 ks kuře
250 ml víno
200 g žampiony
30 g hladká mouka
50 g rajský protlak
250 ml bujon
podle potřeby
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nevykostěné celé kuře rozkrájíme na díly a opečeme na másle nebo oleji dozlatova ze všech stran. Poté kousky osolíme, opepříme a přidáme nakrájenou petrželku a pažitku. Podle chuti můžeme přidat i česnek.

  2. Vše zaprášíme moukou a mícháme, aby se šťáva s moukou promíchala, ale přitom se nespálilo kuře. Zalijeme bílým nebo červeným vínem a necháme hodinu pod pokličkou dusit na mírném ohni. Podle potřeby přiléváme bujon nebo vodu s polévkovým kořením, aby šťáva nebyla tak hustá. Nakonec přidáme nakrájené žampiony, rajský protlak a dusíme ještě asi 30 minut.

  3. Kuře Marianne podáváme s na teflonové pánvi opečenou bramborovou kaší nebo bílou veku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!