Kuře Marianne recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 30 g máslo 4 snítky petrželka 1 hrst pažitka 1 ks kuře 250 ml víno 200 g žampiony 30 g hladká mouka 50 g rajský protlak 250 ml bujon podle potřeby sůl mletý černý pepř
Postup Kuře Marianne recept
Postup přípravy receptu
-
Nevykostěné celé kuře rozkrájíme na díly a opečeme na másle nebo oleji dozlatova ze všech stran. Poté kousky osolíme, opepříme a přidáme nakrájenou petrželku a pažitku. Podle chuti můžeme přidat i česnek.
Vše zaprášíme moukou a mícháme, aby se šťáva s moukou promíchala, ale přitom se nespálilo kuře. Zalijeme bílým nebo červeným vínem a necháme hodinu pod pokličkou dusit na mírném ohni. Podle potřeby přiléváme bujon nebo vodu s polévkovým kořením, aby šťáva nebyla tak hustá. Nakonec přidáme nakrájené žampiony, rajský protlak a dusíme ještě asi 30 minut.
Kuře Marianne podáváme s na teflonové pánvi opečenou bramborovou kaší nebo bílou veku.