Kuře na zelenině a másle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks celer
1 kg kuře
1 ks mrkev
1 ks petržel
podle chuti
sůl
koření na kuře
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Kuře omyjeme, naporcujeme, dáme na pekáč, osolíme a okořeníme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Zeleninu dáme na kuře, trochu podlijeme vodou a na vrch kuřete můžeme přidat kousky másla.

  2. Kuře přikryjeme alobalem a dáme na hodinu péct do trouby. Po hodině kuře odkryjeme a ještě 10 minut pečeme, aby zčervenalo a mělo kůrčičku.

  3. Kuře na zelenině a másle podáváme s bramborovou kaší nebo brambory jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!