Kuře plněné mandarinkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce sůl
1 kg kuře
marináda
5 stroužků česnek
1 dl olej
2 ks šalotka
náplň 1
2 lžičky máslo
na potření
1 lžíce sádlo
náplň
1 ks mandarinka

Postup přípravy receptu

  1. Kuře kolem hmotnosti 1,5 kg očistíme, omyjeme, osušíme. Připravíme si marinádu. Česnek oloupeme, utřeme se solí v oleji nejlépe v hmoždíři a smícháme s najemno posekanou šalotkou. Zelenina jde i stříhat nůžkami.

  2. Oloupeme broskev nebo mandarinku podle velikosti ovoce a kuřete. Oloupaný plod dáme dovnitř kuřete. Důkladně potřeme připravenou marinádou i zevnitř.

  3. Plech vytřeme sádlem nebo máslem, kuře do něj rozložíme na hřbet, stehny nahoru. Opatrně nařízneme kůži mezi stehny a prsy a do vzniklé dírky vložíme ořech másla. Důležité je nepoškodit kůži, ať máslo i po rozpuštění zůstane pod kůží.

  4. Kuře plněné mandarinkou pečeme v předehřáté troubě na 200 °C. Během pečení kuře neustále potíráme zbytkem česnekové marinády.

  5. Kuře plněné mandarinkou podáváme s brambory a zeleninovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!