Kuře s pepřovou smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kelímek smetana ke šlehání 0.5 kelímku sladká smetana 1 dl bujon 400 g kuřecí řízek 1 kelímek krémová zakysaná smetana podle chuti sůl 1 špetka mletý bílý pepř barevný pepř celý zelený pepř 1 špetka mletý černý pepř
Postup Kuře s pepřovou smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky nebo nudličky. Na másle nebo ramě zprudka osmahneme, zasypeme kořením podle chuti - sůl, kmín a hodně různých pepřů - ideálně mletý černý a mletý bílý, zalejeme 1 kelímkem smetany ke šlehání, 1/2 kelímku smetany 12% a 1 kelímkem smetany kysané. Necháme vařit na mírném ohni, dokud omáčka sama nezhoustne. Lehce přimícháme podle potřeby bujón.
Kuře doplníme celým pepřem zeleným, drceným pepřem 4 barev. Postupně ochutnáváme, abychom nepřepepřili. Výsledek by měla být hutná, sytá a pikantní omáčka.
Kuře s pepřovou smetanou servírujeme s kynutým knedlíkem, ale výborná je také rýže, těstoviny nebo gnocchi. V létě je pokrm výborný také s bílým osmaženým toustem.