Kuře s pepřovou smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kelímek smetana ke šlehání
0.5 kelímku sladká smetana
1 dl bujon
400 g kuřecí řízek
1 kelímek krémová zakysaná smetana
podle chuti
sůl
1 špetka mletý bílý pepř
barevný pepř
celý zelený pepř
1 špetka mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky nebo nudličky. Na másle nebo ramě zprudka osmahneme, zasypeme kořením podle chuti - sůl, kmín a hodně různých pepřů - ideálně mletý černý a mletý bílý, zalejeme 1 kelímkem smetany ke šlehání, 1/2 kelímku smetany 12% a 1 kelímkem smetany kysané. Necháme vařit na mírném ohni, dokud omáčka sama nezhoustne. Lehce přimícháme podle potřeby bujón.

  2. Kuře doplníme celým pepřem zeleným, drceným pepřem 4 barev. Postupně ochutnáváme, abychom nepřepepřili. Výsledek by měla být hutná, sytá a pikantní omáčka.

  3. Kuře s pepřovou smetanou servírujeme s kynutým knedlíkem, ale výborná je také rýže, těstoviny nebo gnocchi. V létě je pokrm výborný také s bílým osmaženým toustem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!