Kuře s rajčaty a fazolkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce med
300 g kuřecí prsa
1 lžička mletá skořice
200 ml slepičí vývar
1 lžička mletý kmín
200 g zelené fazolky
2 lžíce citronová štáva
1 konzerva rajčata v plechovce
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuře omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Naporcované kuře osolíme, opepříme a na chvíli vložíme do medu.

  2. Ochucené kuře vkládáme do rozpáleného olivového oleje a maso v něm ze všech stran opékáme 5 minut. Poté ke kuřeti přidáme mletou skořici, rajčata, kmín, citronovou šťávu, fazolky a slepičí vývar. Vše dobře promícháme a společně vaříme, dokud nejsou fazolky měkké.

  3. Takto připravené kuře s rajčaty a fazolkami podáváme s rýží či jinou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!