Kuře se zeleninou v omáčce z bílého vína recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g hrášek - - sůl 300 ml vývar 30 g máslo - - petrželka 200 g cibule 200 g žampióny 1 kg kuře 2 lžíce mouka hladká 200 g mrkev - - hřebíček - - pepř mletý 300 ml víno bílé 60 g slanina prorostlá - - olej olivový - - list bobkový 150 ml sherry 2 ks celer řapíkatý
Postup Kuře se zeleninou v omáčce z bílého vína recept
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu necháme rozpálit olej a na něm opečeme kousky slaniny. Slaninu vyjmeme a necháme osušit na ubrousku. Osminky kuřete osolíme a 10-15 minut je opékáme v kastrolu po všech stranách, aby zhnědly. Vyjmeme je na talíř a slijeme z kastrolu zbytečný tuk. Nalijeme do něj potom víno a přivedeme ho k varu, necháme víno vyvařit asi na polovinu a ode dna odpichujeme kousky připečeného masa. Do dvou cibulí napícháme hřebíček, spolu s bobkovým listem a sherry je přidáme do kastrolu a povaříme. Přidáme mrkev, celer, houby, vývar, zbytek cibule, slaninu a kousky kuřete. Všechno dle chuti dochutíme pepřem a solí. Znovu přivedeme k varu a poté pod pokličkou na mírném ohni dusíme 40 minut. Na posledních pár minut přidáme hrášek a petrželku a prohřejeme. Utřeme máslo s moukou a vmícháme do omáčky. Za stálého míchání povaříme 3 minuty, aby omáčka mírně zhoustla. Vyndáme z omáčky bobkový list a cibule s hřebíčkem a podáváme s chlebem nebo brambory.