Kuře v bílé květákové omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - sůl máslo - - petrželka 1 ks cibule 1 šálek smetana 1 ks kuře 3 lžíce mouka hladká 1 ks květák - - pepř mletý 200 g zelenina kořenová - - květ muškátový
Postup Kuře v bílé květákové omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Kuře vložíme do vařící osolené vody, přidáme celý pepř, kořenovou zeleninu, cibuli a uvaříme doměkka. Květák také uvaříme v osolené vodě a scedíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme vývarem z kuřete a dobře provaříme v hustší omáčku. Zalijeme ji smetanou, prohřejeme, přecedíme, přisolíme a přidáme muškátové koření. Kuře naporcujeme, na růžičky rozebraný květák a prohřejeme. Dochutíme petrželkou, případně citronovou šťávou.