Kuře v hořčičné omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 2 lžíce máslo 1 ks cibule 1 lžička tymián 2 lžíce med 100 ml bílé víno 250 ml smetana ke šlehání 4 lžíce dijonská hořčice 1 kg kuřecí horní stehna podle chuti sůl mletý černý pepř příloha 8 ks brambory
Postup Kuře v hořčičné omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno a česnek nasekáme nadrobno. Brambory odrhneme a větší raději pokrájíme.
Kuřecí horní stehna (můžeme použít i paličky) z obou stran osolíme, opepříme a dozlatova opečeme na rozpáleném másle. Stehna odložíme stranou a na výpeku (Kdyby kuřecí kůže pustila moc tuku, trochu ho slijeme.) necháme zesklovatět pokrájenou cibuli.
Přidáme nasekaný česnek, necháme rozvonět a poté zalijeme vínem. Počkáme, až se víno odpaří, osolíme a opepříme, vmícháme smetanu, hořčici, med, tymián nebo rozmarýn a odrhnuté brambory. Přiklopíme a 10 minut dusíme na mírném plameni. Potom přidáme kuřecí stehna a pod pokličkou vaříme dalších asi 20 minut, až jsou maso i brambory měkké.
Kuře v hořčičné omáčce podáváme s uvařenými bramborami k obědu nebo večeři. Klidně můžeme vynechat brambory a kuře podávat s rýží - k husté smetanovo-hořčičné omáčce se báječně hodí.