Kuře v jogurtové marinádě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžíce olej
sůl
2 lžíce máslo
skořice
1 ks cibule
1 ks kuře
4 ks hřebíček
zázvor
- koriandr
4 ks pepř celý
2 lžíce citronová šťáva
4 lžíce bílí jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme marinádu. Do bílého jogurtu vmícháme sůl a jemně pokrájenou cibuli a česnek.

  2. Připravené kuře zbavíme kůže a vykostíme. Čisté maso nakrájíme na malé kousky. Vložíme je do misky a zalijeme marinádou z jogurtu. Potom si na horkém másle osmahneme koření, do kterého poté vmícháme maso s marinádou. Začneme dusit až do chvíle, kdy je maso měkké.

  3. Takto skvěle marinované maso dochutíme citronovou šťávou a podáváme nejlépe s rýží.

  4. Ze zbytků z kuřete (kosti, kůže) můžeme udělat vývar.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!