Kuře v jogurtové marinádě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 lžíce olej sůl 2 lžíce máslo skořice 1 ks cibule 1 ks kuře 4 ks hřebíček zázvor - koriandr 4 ks pepř celý 2 lžíce citronová šťáva 4 lžíce bílí jogurt
Postup Kuře v jogurtové marinádě recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme marinádu. Do bílého jogurtu vmícháme sůl a jemně pokrájenou cibuli a česnek.
Připravené kuře zbavíme kůže a vykostíme. Čisté maso nakrájíme na malé kousky. Vložíme je do misky a zalijeme marinádou z jogurtu. Potom si na horkém másle osmahneme koření, do kterého poté vmícháme maso s marinádou. Začneme dusit až do chvíle, kdy je maso měkké.
Takto skvěle marinované maso dochutíme citronovou šťávou a podáváme nejlépe s rýží.
Ze zbytků z kuřete (kosti, kůže) můžeme udělat vývar.