Kuře v provensálských bylinkách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 lžíce olej
250 g cibule
1 ks kuře
2 lžíce rajčatový protlak
0.3 l bílé víno
3 lžíce hladká mouka
3 lžíce provensálské byliny
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuře omyjeme, osušíme, rozkrájíme na osm dílů, osolíme a na jedné lžíci oleje opečeme dohněda. Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme na plátky - kolečka a česnek na nudličky.

  2. Opečené kousky přeložíme do pekáče. Na zbylém oleji zlehka orestujeme cibuli, přidáme rajčatový protlak a smažíme, dokud směs nezíská správnou barvu.

  3. Přidáme česnek, zalijeme bílým vínem, doplníme 3/8 l vody a nalijeme na kuře. Přidáme 3 lžíce provensálských bylinek a přibližně 30 minut přikryté dusíme.

  4. K zahuštění použijeme mouku rozšlehanou s 1/8 l vody a dobře provaříme.

  5. Podáváme s bramborami nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!