Kuřecí kostky zapečené s bramborovou kaší recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
50 g máslo
200 ml mléko
500 g kuřecí řízek
1 konzerva Bonduelle hrášek s mrkví
podle chuti
sůl
100 ml vývar
majoránka
kmín
mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z kuřecích řízků nakrájíme kostičky, které prudce osmahneme na ramě pro pečení. Přidáme sůl, směs pepřů, kmín, majoránku nebo oregano. Do pánvičky přihodíme konzervu Bonduelle hrášek s mrkví, asi 1 dl vývaru nebo masoxu a necháme dusit asi 20 minut.

  2. Brambory osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka. Vodu slijeme, přidáme asi 50 gramů másla, asi 1 dl mléka. Vytvoříme hustou kaši. Kaši necháme odstát a dojít.

  3. Vymažeme si pekáček nebo pečící misku máslem, na dno dáme vrstvu bramborové kaše, nasypeme kuřecí směs se zeleninou (poté, co jsme slili vodu s vývarem), opět položíme vrstvu kaše. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a dáme zapéct při vyšší teplotě na asi 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!