Kuřecí kousky s parmezánovou krustou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks kuřecí řízky
těstíčko
1 stroužek česnek
150 g máslo
podle potřeby
0.5 lžičky sůl
0.3 lžičky mletý černý pepř
trojobal
150 g strouhanka
2 lžíce nasekaná petrželka
60 g strouhaný parmezán
1 lžička italské koření

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 220 °C. Kuřecí řízky si nakrájíme na kousky zhruba o velikosti 5 cm.

  2. Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme jej v misce s rozpuštěným máslem.

  3. V jiné misce si smícháme strouhanku, parmezán, nasekanou petrželku, sůl, pepř a italské koření, což je směs oregana, rozmarýnu, bazalky, tymiánu a česneku.

  4. Kuřecí kousky nejprve namočíme do máslového dipu, následně je obalíme v ochucené strouhance. Obalené kousky rovnáme do zapékací misky a přelijeme je zbývajícím česnekovým máslem.

  5. Vše pečeme odkryté a zprudka asi 15 minut, průběžne kontrolujeme, aby se maso nepřipalovalo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!