Kuřecí křidélka po korejsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 500 g kuřecí křídélka marináda 0 lžic česnek 2 špetky sůl 0 lžic mletý zázvor 2 lžíce rýžové víno na obalení 0 hrnků solamyl omáčka 0 hrnků voda 1 lžíce med 2 lžíce bílé víno 2 lžíce sójová omáčka 0 lžic mletý zázvor 3 ks sušené rajče 1 lžíce ústřicová omáčka 1 lžíce třtinový cukr podle potřeby olej na smažení
Postup Kuřecí křidélka po korejsku recept
Postup přípravy receptu
-
Dobře očištěná kuřecí křidélka opláchneme a dobře osušíme. Pro lepší smažení každé křidélko trošku nařízneme v kloubu. Suroviny na marinádu promícháme - tedy rýžové víno (můžeme použít i klasické suché bílé víno), mletý zázvor, sůl a najemno nasekaný česnek. Křidélka obalíme v marinádě a necháme je na 30 minut odpočinout.
Suroviny na omáčku - sušené rajče nasekané najemno, sójovou a ústřicovou omáčku, bílé víno, med, cukr, mletý zázvor a vodu svaříme do zhoustnutí.
Bramborovou moučku vložíme do pytlíku s kuřecími křidélky a pytlíkem zatřepeme. Křidélka se tak obalí. Zkontrolujeme, zda jsou ze všech stran dobře obalená.
Kuřecí křidélka osmažíme v připraveném oleji ze všech stran a uložíme ihned na papírový ubrousek. Tímto způsobem křidélka osmažíme dvakrát. Budou mít lepší chuť a budou křupavější. Dvakrát osmažená kuřecí křidélka dobře potřeme připravenou omáčkou.
Kuřecí křidélka po korejsku podáváme ihned s oblíbenou přílohou (vařeným
bramborem), nebo jen s čerstvým pečivem.