Kuřecí madrás recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
150 ml voda
1 kg kuře
2 lžičky čerstvý zázvor
2 lžíce citronová šťáva
1 lžíce rostlinný olej
2 lžičky mletý koriandr
1 lžička mleté chilli
1 lžička mletá kurkuma
2 lžičky garam masala
30 g ghee nebo máslo
2 lžičky mletý římnský kmín
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuře očistíme a dáme do velkého hrnce. V mističce si namícháme marinádu z čerstvé citronové šťávy, mletého chilli a černého pepře. Marinádu nalijeme na kuře. Dobře zamícháme, přikryjeme a necháme na chladném místě 3 - 4 hodiny odležet.

  2. Ve velké pánvi roztopíme ghee a olej, přidáme najemno nakrájenou velkou cibuli a česnek, nastrouhaný zázvor a asi 5 minut dusíme, dokud nám směs nezměkne. Poté přidáme koriandr, římský kmín, kurkumu a chilli, podusíme ještě další minutu.

  3. Ke směsi přidáme naložené kuře i s marinádou a necháme zhnědnout po všech stranách. Podle chuti kuře madrás dosolíme. Ke kuřeti přilijeme vodu, přivedeme k varu, přikryjeme a 30 minut vaříme. Přidáme garam masalu, přikryjeme a vaříme dalších 15 minut, dokud kuře nezměkne.

  4. Pokud je kuře příliš suché, přilijeme ještě trochu vody. Tímto je kuře madrás hotové.

  5. Kuře madrás rozporcujeme, rozdělíme na talíře a podáváme s rýží nebo indickým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!