Kuřecí maso na smetaně se žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g sůl
50 g máslo
75 g tuk
500 ml smetana
100 ml voda
100 g žampiony
50 ml bílé víno
10 g hladká mouka
750 g kuřecí maso

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí svalovinu (prsíčka a stehna) nakrájíme přes vlákno na drobnější kousky.

  2. Maso lehce orestujeme na horkém tuku, zaprášíme prosátou moukou, přidáme máslo a na plátky nakrájené žampiony, které předem opláchneme. Znovu společně osmahneme, mírně osolíme, zastříkneme vodou a vínem, pečlivě promícháme a krátce podusíme.

  3. Ke kuřecímu se žampiony přidáme smetanu, znovu krátce podusíme, podle potřeby přisolíme a ihned podáváme na stůl k jídlu.

  4. Vhodnou přílohou ke kuřecímu masu na smetaně se žampiony jsou různě upravené brambory, rýže a těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!