Kuřecí maso na smetaně se žampiony recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 20 g sůl 50 g máslo 75 g tuk 500 ml smetana 100 ml voda 100 g žampiony 50 ml bílé víno 10 g hladká mouka 750 g kuřecí maso
Postup Kuřecí maso na smetaně se žampiony recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí svalovinu (prsíčka a stehna) nakrájíme přes vlákno na drobnější kousky.
Maso lehce orestujeme na horkém tuku, zaprášíme prosátou moukou, přidáme máslo a na plátky nakrájené žampiony, které předem opláchneme. Znovu společně osmahneme, mírně osolíme, zastříkneme vodou a vínem, pečlivě promícháme a krátce podusíme.
Ke kuřecímu se žampiony přidáme smetanu, znovu krátce podusíme, podle potřeby přisolíme a ihned podáváme na stůl k jídlu.
Vhodnou přílohou ke kuřecímu masu na smetaně se žampiony jsou různě upravené brambory, rýže a těstoviny.