Kuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce solamyl 1 dl voda 100 g pórek 4 lžičky plnotučná hořčice 50 ml sójová omáčka 200 g smetana ke šlehání 2 lžíce olej na smažení 500 g kuřecí maso 250 g sterilované žampiony podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Kuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostičky či nudličky. Asi půl hodiny před vařením maso naložíme do sójové omáčky smíchané s pepřem.
Po odležení rozpálíme olej, na kterém kuřecí maso orestujeme, přidáme slité žampiony a dusíme. Asi po 5 -10 minutách přidáme na kolečka nakrájený pórek, 4 lžičky plnotučné hořčice a provaříme. Kuřecí maso na žampionech zalijeme smetanou ke šlehání a vaříme asi 5 minut. Pokud smetanová omáčka není dost hustá, přidáme lžíci solamylu rozmíchanou v 1dl vody a opět necháme chvíli provařit. Podle chuti můžeme ještě osolit či opepřit.
Kuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce podáváme s rýží.