Kuřecí maso s kari omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 kelímek sladká smetana
500 g kuřecí maso
podle chuti
olej
sůl
kari koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si cibuli na jemno a kuřecí maso na nudličky. Maso osolíme, opepříme a přidáme trochu kari.

  2. Na trochu rozpáleného oleje přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Až nám cibule zesklovatí, přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky a necháme osmahnout. Když je maso měkké, přidáme smetanu a pečlivě promícháme. Do smetany přidáme kari koření a promícháme, aby nám smetana pěkně zežloutla. Necháme povařit a poctivě mícháme, aby se nám smetana nepřipálila. Omáčku můžeme zahustit moukou smíchanou s vodou a necháme pořádně provařit. Pokud omáčku hodně zahustíme, můžeme ji použít jako náplň do palačinek na slaný způsob. Pokud připravujeme slané palačinky, nepřidáváme buď žádný cukr, nebo dáme jen minimum cukru.

  3. Kuřecí maso s kari omáčkou podáváme s rýží nebo v zahuštěné podobě jako náplň v palačinkách nebo bramborácích.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!